Новости

Vă invităm cu drag în Găgăuzia!

Dragi prieteni! Vă invităm cu drag în Găgăuzia!

Pe dată de 6 noiembrie 2022, piața centrală a capitalei Găgăuziei se va transforma într-un oraș vinicol, unde vinăriile, vinificatorii de casă și gospodăriile satelor din Găgăuzia se vor aduna împreună pentru a sărbători tradiționalul Festival al Vinului „Gagauz şarap yortusu” - 2022.

În cadurl evenimentului, vă veți cufunda în istoria și cultura poporului găgăuz cu posibilitatea de a asista la procesul producerii vinului de casă și de a face cunoștință cu tehnologiile moderne ale vinăriilor autohtone. Deasemena veți avea și un bun prilej de a participa la ateliere de creație și tîrguri de suvenire ale meșterilor populari.

Gospodăriile satelor din Gagauzia își vor deschide porțile pentru toți oaspeții care doresc să descopere obiceiurile și tradițiile poporului găgăuz.

Atmosfera de sărbătoare pe tot parcursul evenimentului va fi susținută de colective de creație și înterpreți de muzică din Găgăuzia și Moldova.

6 noiembrie. Ora 10:00. Piață centrală a orașului Comrat! Vă invităm pe toți să împărtășiți cu noi bucuria sărbători frumoase și autentice - Festivalul Vinului „Gagauz şarap yortusu -2022”!

Împreună vom reuși să renaștem și să păstrăm tradițiile naționale și cultura viticulturii și vinificației din Găgăuzia!

Made on
Tilda